O banci matičnih stanica BioKryo

BioKryo GmbH - spin-off instituta Fraunhofer - pohranjuje biološke uzorke visoke kvalitete koji se mogu upotrijebiti za eventualne terapije, uz pomoć jedinstvene opreme zasnovane na standardu GMP. Ovaj koncept predstavlja unaprijeđeni način za dugoročno čuvanje bioloških uzoraka poput krvi iz pupkovine.

BioKryo koristi sustav upravljanja zasnovan na standardu GMP (Good Manufacturing Practices) u skladu sa strogim njemačkim zakonom.

Od 2013. godine, BioKryo posjeduje međunarodni certifikat ISO 9001, a od 2016. i akreditaciju AABB (American Association of Blood Banks).

Upotrebljava se najnovija tehnologija – svaki je uzorak obilježen čipom koji sadrži sve relevantne podatke za uzorak – ime vlasnika, broj stanica, vitalnost, kvaliteta uzorka.

U slučaju da Vam zatreba Vaš uzorak, BioKryo ima dugogodišnje iskustvo u transportu uzoraka u cijelom svijetu. Vaš uzorak će stići do bolnice u najkraćem mogućem roku u skladu s najsuvremenijim principima transporta bioloških uzoraka.

BioKryo surađuje s ESBB (European, Middle Eastern & African Society for Biopreservation and Biobanking) na području razvoja najsuvremenije pohrane matičnih stanica i tkiva.

www.biokryo.de