Matičnim stanicama protiv multiple skleroze

Pionirski tretman Jacka Osbournea

Slavni Amerikanac najavio je da će lijek za svoju tešku bolest potražiti u Njemačkoj, uzdajući se u velike potencijale liječenja matičnim stanicama.

Jednoj od američkih televizijskih zvijezda, Jacku Osbourneu, život je ponovo pokazao svoju mračnu stranu. Sin slavnog pjevača grupe „Black Sabbath", Ozzyja Osbournea, suočio se s multiplom sklerozom. Bolest mu je dijagnostificirana nakon što je izgubio 60 posto vida na desnom oku, a u napredovanju su i drugi simptomi ovoge zloćudne bolesti.
Specijalizirana u području bioinženjeringa matičnih stanica, Njemačka omogućava tretmane i najtežih bolesti. Pionirsko istraživanje kojem pristupa mladi Osbourne može pomoći liječnicima u pronalaženju lijeka za multiplu sklerozu, koji će onda biti primjenjiv i na druge oboljele ljude.

Njemačka danas predstavlja svjetski centar stanične terapije i upotrebe matičnih stanica u regenerativnoj medicini. U leipzigu se nalazi i Bio City, renomirani sveučilišni centar s nekoliko istraživačkih instituta i kompanija iz područja biomedicine. Svi oni posvećeni su kontinuiranom pronalaženju novih metoda i tehnika liječenja matičnim stanicama. Jedna od kompanija čije je sjedište također u Leipzigu je i Vita 34.