Vita 34 preuzela banku matičnih stanica Stellacure

Strategija rasta i jačanja pozicije tržišnog lidera sigurnost je za obitelji koje su sačuvale matične stanice u najvećoj njemačkoj banci Vita 34.

Bio City

Početkom ove godine je začetnik u pohrani krvi iz pupkovine u Europi - Vita 34 - preuzela 75.24% dionica njemačke banke matičnih stanica Stellacure i time postala njezin većinski vlasnik. Vita 34 je na ovaj način utemeljila svoju lidersku poziciju u sektoru pohrane krvi iz pupkovine te je kroz mrežu Njemačkog crvenog križa omogućila ekspanziju svojih aktivnosti u većem dijelu Europe.


Kompanija Stellacure osovana je u Hamburgu i Frankfurtu 2005. godine u suradnji sa Službom za transfuziju Njemačkog Crvenog križa (DRK) i predstavlja jednu od najvećih njemačkih banaka matičnih stanica. Partnerstvo s Crvenim križem u kojem se matične stanice pohranjuju po uzoru na javnu banku osigurava obiteljima koji se odluče na pohranu matičnih stanica najvišu razinu kvalitete i sigurnosti pripreme matičnih stanica. Služba transfuziologije Crvenog križa jedna je od najvažnijih transfuzijskih medicinskih ustanova ne samo u Njemačkoj, nego i cijeloj Europi. Dugogodišnja iskustva i istraživanja ove ustanove čine je sigurnim i vrijednim partnerom ove njemačke banke matičnih stanica.