Matične stanice

“Matične stanice će promijeniti svijet, Vita 34 je tu za Vas.”

Dr. André Gerth
predsjednik upravnog odbora Vita 34

Jedinstvene u medicini


U stvaranju i djelovanju našeg tijela sudjeluje više milijuna stanica. Sve one imaju svoju funkciju i ulogu, tj. Specijalizirane su za funkcioniranje određenog dijela organizma. Upravo po ovome se razlikuju matične stanice od ostalih stanica tijela. One nisu specijalizirane i mogu se transformirati u bilo koji drugi tip stanica u organizmu koji je uništen tijekom procesa starenja, bolesti, povreda i sl. One su izvor svih stanica tijela, a ova sposobnost regeneracije oštećenih tkiva čini ih jedinstvenima u medicini.


Blago iz krvi iz pupkovine


Tijelo novorođenčeta obiluje vrijednim, potentnim, vitalnim matičnim stanicama. Tijekom devet mjeseci one su planirale i gradile tijelo novog ljudskog bića. I kasnije tijekom života one pomažu da se održi mehanizam regeneracije organizma. U trenutku rođenja mnogo ovih dragocjenih stanica se nalazi u krvi iz pupkovine, koju liječnik nakon presijecanja drži u svojim rukama.


Osnivač Vita 34, dr. Eberhard Lampeter, među prvima je u Europi u svojim istraživačkim radovima prepoznao potencijal matičnih stanica iz krvi iz pupkovine u terapiji autoimunih bolesti i razvio metodu kojom se ovaj dragocjeni dar prirode trajno konzervira. Kao vlasnik vlastitog depoa matičnih stanica, Vaše dijete bi moglo imati koristi od napretka medicine u području matičnih stanica i u slučaju potrebe odmah dobiti kompatibilne, nepromijenjeno mlade i potentne matične stanice.


Kod nas se uvijek pohranjuje cijela krv iz pupkovine, bez odvajanja pojedinih komponenti. Na taj način sprječavamo gubitak stanica koje su važne za terapiju.


Ovo je samo jedan primjer, koji pokazuje s koliko pažnje i odgovornosti mi postupamo s dragocjenom krvlju iz pupkovine Vašeg djeteta. Uz pomoć jednog sveobuhvatnog sistema vodimo računa o tome da Vašem djetetu u slučaju potrebe i nakon nekoliko desetljeća na raspolaganju bude primjenjiv preparat krvi iz pupkovine.


Matične stanice


Matične ćelije nisu specijalizirane. One se mogu transformirati u različite stanica u organizmu.


Osnivač Vita 34, Eberhard Lampeter, među prvima je u Europi u svojim istraživačkim radovima prepoznao potencijal matičnih stanica iz krvi iz pupkovine i razvio metodu njihove pohrane.


U krvi iz pupkovine se nalaze:

  • HSC - Hematopoetske matične stanice

  • MSC - Mezenhimalne matične stanice

  • VSEL - Matične stanice nalik embrijskima

  • USSC - Neograničene somatske stanice

 

Zbog različitih tipova matičnih stanica koje se nalaze u krvi, Vita 34 pohranjuje
cjelokupnu krv iz pupkovine te time sprječava gubitak matičnih stanica koje će
omogućiti liječenje različitih bolesti.


Karakteristike matičnih stanica iz krvi iz pupkovine:

  • samoobnavljajuće

  • mlade

  • pametne

  • moćne

  • jedinstvene