Zašto sačuvati uzorak s reduciranim volumenom?

Suvremena tehnologija koju koristi BioKryo osigurava povećanu kvalitetu odvojenog uzorka matičnih stanica.

Metodom redukcije krvi smanjuje se sadržaj crvenih krvnih zrnaca, a time se smanjuje mogućnost oštećenja jetre kod transplantacije uzorka i povećava se sigurnost za Vaše dijete.

Ovaj način pohrane smanjuje mogućnost pojave neželjenih efekata kod pacijenata uslijed nekompatibilnosti krvnih grupa ako se uzorak koristi kod brata ili sestre.

Smanjenim uzorkom se smanjuje i korištenje DMSO supstance u procesu zamrzavanja. DMSO se dovodi u vezu sa srčanim problemima, otežanim disanjem i vrlo visokim ili niskim krvnim tlakom. Pohranjivanjem manjeg, koncentriranijeg uzorka, proporcionalno se koristi i manja DMSO doza.

U svijetu postoji 158 javnih banaka matičnih stanica u 36 zemalja koje imaju pohranjeno više od 1.250.000 uzoraka (izveštaj iz listopada 2016. godine) i 215 privatnih banaka matičnih stanica u kojima je pohranjeno 8.330.000 uzoraka (izveštaj iz veljače 2011. godine).

Izvor: http://parentsguidecordblood.org/cordbloodindustryreport/

 

uzorak-sa-redukovanim-volumenom-1.png

 

  • Mjeri se točan broj CD34+ matičnih stanica - poznata kvaliteta uzorka prije zamrzavanja.
  • Manji rizik od infuzijskih reakcija.
  • Suvremena metoda separacije zadržava stanice koje se u budućnosti mogu iskoristiti u regenerativnoj medicini kao što su npr. VSEL, MSC i HSC stanice.
  • Manje otpada od crvenih krvnih zrnaca, što smanjuje nekompatibilnost u slučaju da se matične stanice koriste kod brata ili sestre.
  • Nema potrebe za „pranjem“ uzorka nakon odmrzavanja, što smanjuje rizik od gubitka važnih stanica.

uzorak-sa-redukovanim-volumenom-2.png

 

Bio Save pohranjuje uzorak matičnih stanica podijeljen u dvije odvojene komore pa se na taj način pruža mogućnost za dvije zasebne terapije.