Koraci

Cjelokupna procedura i slijed koraka prilikom pohrane matičnih stanica, počevši od inicijalnog kontakta, preko potpisivanja ugovora pa sve do pohrane stanica i uručivanja certifikata.

Kontaktirate nas

Kontaktirajte nas putem telefona ili elektroničke pošte kako biste dogovorili sastanak na kojem bismo Vam prezentirali razloge iz kojih je korisno sačuvati matične stanice iz krvi iz pupkovine.

Potpisujemo ugovor

Ugovor se potpisuje na razdoblje od 20, 30 ili 50 godina.

Popunjavate anamnezu

Anamneza ili kratka medicinska povijest o bolestima i lijekovima koje je trudnica uzimala ili ih uzima te sadrži 57 pitanja. obitelj. 

Nosite set za uzimanje krvi sa sobom

Set za uzimanje krvi je sterilan. Zbog toga je važno da paket ne otvarate jer će u suprotnom biti neupotrebljiv. Ostale upute o čuvanju seta dobit ćete uz dokumentaciju koju nosite sa sobom.

 

Na odlasku u rodilište nosite set sa sobom

Dovoljno je da se pojavite u rodilištu sa setom za uzimanje krvi iz pupkovine.

Pri porodu se uzima krv

Pri porodu se u vrećicu, koja sadrži 20 ml antikoagulacijskog sredstva, prikuplja maksimalno raspoloživa količina krvi iz pupkovine. Pri porodu se uzima i 7,5 ml venske krvi majke, zbog dodatnog testiranja u laboratoriju koje je uračunato u cijenu usluge. Majčina krv će se testirati na HIV1/2, sifilis (TPHA, VDRL), HBV (HbsAg), HCV (anti HCV), CMV i toksoplazmozu te zbog toga nije potrebno napraviti ove analize prije poroda o vlastitom trošku.

Po porodu nas kontaktirate

Kontaktirate nas na broj 01/ 644 77 90 koji je za Vas dostupan 365 dana u godini, 24 sata dnevno.

Krv se pohranjuje u Njemačkoj

Za što veći broj stanica, ali i što bolju kvalitetu, potrebno je da krv u što kraćem roku stigne od rodilišta do banke. Bio Save obavlja transport krvi 365 dana u godini putem Der Kurier-a (specijalizirane službe za transport medicinskog materijala) i DHL-a.

Krv se zamrzava

Uzorci se zamrzavaju na -196°C.

Obavljaju se potrebne analize

U laboratoriju FamiCord-a obavljaju se detaljne analize krvi iz pupkovine i krvi majke na viruse i bakterije. Također se provodi i prebrojavanje matičnih stanica.

Utvrđuje se kvaliteta krvi

Utvrđuje se broj matičnih stanica i sterilnost uzorka. 

Provodite plaćanje

Plaćanje se provodi tek nakon što se ustanovi da je uzorak pogodan za pohranu, tj. otprilike 2 mjeseca nakon poroda. Fakturu Vam možemo poslati na adresu Vaše elektronske pošte ili poštom. 

Dobivate certifikat

Po isplati cjelokupnog iznosa možete preuzeti certifikat. U slučaju obroćnog plaćanja mi ćemo Vam pričuvati certifikat, a Vi ćete ga preuzeti po isplati posljednjeg obroka.