Set za transport krvi Vita 34

Siguran transport do laboratorija

Najdužim medicinskim iskustvom mi postavljamo standarde svim ostalim bankama matičnih stanica u Europi. Zbog toga stalno radimo na inovacijama te smo u svrhu sigurnog transporta razvili vlastiti set za prikupljanje krvi.

Vlastiti set za prikupljanje krvi

Krv iz pupkovine Vašeg djeteta je dragocjena. Zbog toga smo učinili sve što je u našoj moći kako bi razvili pouzdane materijale i procese koji je čuvaju od trenutka prikupljanja na porodu do pohrane. U tu svrhu smo razvili vlastiti set za prikupljanje krvi. On je sterilan i sadrži sve što je potrebno da se osigura siguran transport krvi iz pupkovine.

Uporedjivanje setova za transport krvi

Set za transport krvi Vita 34 je na pregledu tehničke inspekcije TÜV-a pokazao uvjerljivo najbolje rezultate: izložen maksimalnim temperaturama i do 40° C, set održava stabilnost temperature uzorka gotovo 6 sati, za razliku od ostalih setova koji mogu izdržati maksimalno 2 sata i 41 minutu.

U Europi ne postoji stabilniji set za prikupljanje i transport krvi

Krv iz pupkovine mora se transportirati na sobnoj temperaturi. To predstavlja veliki izazov za našu logistiku prije svega tijekom ljeta i zime. Zbog toga je Vita 34 razvila vlastito transportno pakiranje, koje ne samo da predstavlja zaštitu od potresa, već optimalno nadoknađuje temperaturne oscilacije.

Stručnjaci TÜV-a (Organizacija za tehničku inspekciju) su potvrdili da u Europi ne postoji drugi set za prikupljanje krvi koji toliko dugo održava temperaturu stabilnom. Set sadrži termometar koji očitava promjene temperature tijekom transporta.

Naša vrećica za zamrzavanje ostaje fleksibilna i na -196°C

Da bi krv iz pupkovine Vašem djetetu bila na raspolaganju tijekom cijelog života, Vita 34 je pohranjuje na temperaturi od -196°C. Na ovoj temperaturi matične stanice praktički ne stare. No, ekstremna temperatura postavlja visoke zahtjeve u pogledu materijala. Uobičajeni materijali postaju kruti i pri potresima se mogu polomiti. Kako bi se to spriječilo, mi smo tijekom višegodišnjeg istraživačkog rada razvili vlastitu vrećicu za zamrzavanje koja se sastoji od materijala stabilnog na niskim temperaturama i otpornog u pogledu lomljenja. To je mnogo skuplje od standardnih materijala, ali znači više sigurnosti za krv iz pupkovine.

Zanimljive činjenice

  • Jedinstvena usluga - samo u Vita 34 je moguće pohraniti matične stanice na pola stoljeća
  • Vlastito transportno pakiranje koje optimalno kompenzira temperaturne oscilacije
  • TÜV (Svjetska organizacija za tehničku inspekciju) je testiranjem Vita 34 setova i setova ostalih obiteljskih banaka matičnih stanica, utvrdila da Vita 34 ima najsigurni set za transport krvi iz pupkovine
  • Vlastita vrećica za zamrzavanje napravljena od posebnih materijala otpornih na niske temperature i lomljenje
  • Bio Save je organizirao transport uzorka krvi iz pupkovine putem odabranih kurirskih službi, ali i transport u slučaju vremenskih nepogoda