Akreditacije

Vita 34 je prva privatna banka matičnih stanica koja je za obradu i pohranu dobila potvrdu rada na osnovi strogog GMP standarda, koji je dokaz da se provodi najstroža kontrola kvalitete procesa obrade, krioprezervacije, kao i pripreme matičnih stanica za eventualnu upotrebu i to po standardima EU direktive. Pored ostalih certifikata, Vita 34 ima odobrenje od Instituta Paul Ehrlich, koji je institucija Savezne Republike Njemačke. Ova institucija izvještava Ministarstvo zdravlja Njemačke, a nadležnost ove institucije je kao i FDA u SAD-u. (FDA - Agencija za hranu i lijekove u Americi)

GMP certifikat po standardima EU direktive

Vita 34 je prva privatna banka matičnih stanica koja je za obradu i pohranu dobila potvrdu rada na osnovi strogog GMP standarda, koji je dokaz da se provodi najstroža kontrola kvalitete procesa obrade, krioprezervacije, kao i pripreme matičnih stanica za eventualnu upotrebu i to po standardima EU direktive.

GMP certifikat je najviši medicinski standard u svijetu, te osigurava da se svaki uzorak krvi iz pupkovine obrađuje pod istim zahtjevima kvalitete. Obrada krvi se obavlja u posebno zaštićenim sterilnim prostorijama, gdje se neprekidno provodi nadzor, a pristup prostorijama je strogo ograničen. Svi laboratorijski materijali se, također, provjeravaju prije korištenja, kako bi se izbjegli negativni utjecaji na krv iz pupkovine.

Vita 34 posluje pod strogim nadzorom njemačkih vlasti - najstroži zakoni u EU.

Vita 34 je jedina privatna banka matičnih stanica koja je dobila odobrenje od Instituta Paul Ehrlich za pipremu alogenih transplantacija

U odnosu na ostale, Vita 34 ima širok spektar potencijalnih primjena krvi iz pupkovine. Ovo znači proizvodnu dozvolu za pripremu krvi za autologne i alogene transplantacije, dozvolu od Instituta Paul Ehrlich za upotrebu u tretiranju krvnih oboljenja, kao i dozvolu za upotrebu krvi u sklopu prve Europske studije za dijabetes tipa 1.

Institut Paul Ehrilch je agencija Njemačkog Ministarstva zdravlja, koja je nadležna za izdavanje dozvola u vezi s istraživanjem biološkog materijala, kao i upotrebu matičnih stanica u terapijske svrhe. Istraživanja koje ovaj institut svakodnevno provodi promoviraju kvalitetu, efikasnost i sigurnost biološkog medicinskog materijala. Vita 34 je jedina banka matičnih stanica koja posjeduje dozvole za autolognu i alogenu upotrebu matičnih stanica krvi iz pupkovine (PEI.H.00601.01.1, PEI.H.0601.02.1).

Vita 34, dakle, omogućava upotrebu krvi iz pupkovine u krugu uže obitelji još od 2002. godine.

ISO 9001:2000, ISO 13485:2003

MEDCERT kao najveće certifikacijsko tijelo u Njemačkoj je dodijelilo ISO 90001:2000 i ISO 13485:2003 standarde banci Vita 34, koji označavaju i potvrđuju izuzetanu kvalitetu u metodama prikupljanja i pohranjivanja matičnih stanica krvi iz pupkovine.

EFI (Europsko federalno tijelo za imunogenetiku) akreditacija

Europsko federalno tijelo za imunogenetiku je nadležni organ koji nadzire i promovira razvoj imunogenetike na teritoriju Europe. Europsko federalno tijelo za imunogenetiku je dodijelilo Vita 34 akreditaciju prema EFI standardima (EFI STANDARDS 5,6) za testiranje histokompatibilnosti uzoraka.

DakkS certifikat

Deutsche Akkreditierungsstelle GmbH (DAkkS) je nacionalno akreditacijsko tijelo Njemačke. Funkcija ovog tijela je procjena, testiranje, certifikacija i monitoring tehničke kompetencije laboratorija, inspektorata i certifikacijskih tijela.