Čuvanje

“Tijekom svog dugogodišnjeg rada s matičnim stanicama iz krvi iz pupkovine uvjerila sam se da je napredak na svim poljima medicine neminovan.”

Dr. Petra Rauprich, 
Odjeljenje za medicinsku znanost VITA34

Najsigurniji set za transport krvi iz pupkovine

Već od samog uzimanja uzorka i pripreme za slanje, vodimo računa o sigurnosti uzorka krvi iz pupkovine.  Zbog toga smo razvili poseban set za transport koji je od TUV-a (Svjetske organizacije za tehničku inspekciju) dobio priznanje za najbolji set za transport krvi iz pupkovine.

Set za transport krvi 

Idealna temperatura za transport krvi iz pupkovine je od 18°C do 26°C. Međutim, kada temperature dostignu 40°C, jedino Vita 34 set ima prikladnu toplinsku izolaciju. Iako je veličina seta duplo veća i teža, a samim time i skuplja nego kod ostalih obiteljskih banaka, Vita 34 nastoji održati kvalitetu uzorka i do samog dolaska u laboratorij. Set je opremljen s elektronskim mjernim čipom za praćenje temperature, kako bi stručnjaci u laboratoriju imali zapis o promjenama temperature u samom transportu.

Pohrana uzoraka krvi iz pupkovine na -196°C

Od samog početka, kao prva europska obiteljska banka, odlučili smo se za pohranu cjelokupne krvi, bez njene redukcije, odnosno izdvajanja matičnih stanica. Izdvajanje pohrana samo jednog ili dva tipa matičnih stanica je ekonomičnija, ali krv iz pupkovine sadrži i druge tipove matičnih stanica koje ne treba baciti.

Zamrzavanje uzoraka

Pohranjivanjem matičnih stanica čuvaju se samo hematopoetske - one matične stanice koje pomažu u liječenju krvnih oboljenja. Najnoviji rezultati istraživanja dokazuju veliku moć liječenja drugih vrsta bolesti s ostalim komponentama koje se nalaze u krvi. Mi smo, opredjeljujući se za ovakav tip pohrane od samog početka, izbjegli gubitak ovih dragocjenih stanica. Uzorci se pohranjuju na -196°C, a ova temperatura zahtjeva i posebne vrećice za zamrzavanje, koje se ne mogu slomiti ni prilikom potresa. Tokom svog petnaestogodišnjeg iskustva, Vita 34 je razvila vlastitu vrećicu za zamrzavanje koja je otporna na veoma niske temperature i znači sigurnost za uzorke krvi iz pupkovine.

Pohrana matičnih stanica na 50 godina

Najviša kvaliteta pohrane matičnih stanica, kao i dugogodišnje iskustvo, omogućilo je da Vita 34 čuva matične stanice na period od čak 50 godina.

Vita 34 je jedina banka koja je ispunila stroge uvjete za pohranjivanje matičnih stanica na 50 godina pa roditelji mogu odabrati na koji period žele pohraniti matične stanice svoje djece. Kvaliteta i održivost standarda potvrđeni su i osiguranjem matičnih stanica na 50 godina, što je opet jedinstven slučaj u Europi.