Instituti

TRM

TRM LeipzigTransplatacijski Centar za Regenerativnu medicinu Leipzig (TRM) s Vita 34 istražuje VSEL matične stanice. VSEL matične stanice su po karakteristikama vrlo slične embrionalnim, tj. mogu se pretvoriti u bilo koje stanice u tijelu. Istraživanje ovih matičnih stanica otvara ogromne mogućnosti tretmana u budućnosti, tj. liječenje nekrvnih oboljenja.

TUM

2.pngKlinika za pedijatrijsku i adolescentnu medicinu u suradnji s Tehničkim sveučilištom München istražuju dijabetes tipa 1. Trenutno je već 7 djece iskoristilo uzorke sačuvane u Vita 34 za liječenje dijabetesa tipa 1. U studiji je planirano 10 transplantacija.

Fraunhofer


Fraunhofer institut u Leipzigu u suradnji s Vita 34 istražuje liječenje moždanih oštećenja.

Sveučilište Rostock

Universitat RostockSveučilište u Rostocku, Odjeljenje za kardiokirurgiju surađuje s Vita 34 u liječenju bolesti srca. Prema dosadašnjim objavljenim radovima, došlo je do pozitivnih rezultata.

Leibniz IPK

Leibniz IPKInstitut Leibniz za biljnu genetiku surađuje s Vita 34. Nedavno je objavljena studija u kojoj je otkrivena nova metoda detekcije malog broja matičnih stanica u uzorku, preduvjet za daljnja istraživanja.

MHH Hannover

Medicinska škola Hannover u suradnji s Vita 34 MHH Hannoveristražuje iPS matične stanice. Njihova studija se bavi proučavanjem iPS matičnih stanica iz krvi iz pupkovine, tj. izučavanjem njihove sposobnosti diferencijacije, za buduću primjenu u terapijama pedijatrijskih pacijenata.

Sveučilište Leipzig

Universitat Leipzig Sveučilište u Leipzigu u suradnji s Vita 34 na odjeljenju hematologije i onkologije provodi istraživanje utjecaja mezenhimalnih matičnih stanica iz krvi iz pupkovine za GvHD - bolest odbacivanja transplantata matičnih stanica, koja se obično javlja kod pacijenata koji prime matične stanice zbog leukemije ili limfoma. Cilj je razviti klinički korisnu terapiju za liječenje ove bolesti, koja se javlja kod 50% alogenih transplantacija.