Iskustvo

“Povijest pohrane krvi iz pupkovine i Vita 34 idu zajedno. To je uvjerilo mnoge roditelje.”

Dr. Erich Kunert
direktor stručnog savjetovališta i glasnogovornik Vita 34

Više od 140.000 obitelji već nam je ukazalo povjerenje jer vjeruju u naše iskustvo.

Sve više budućih roditelja odlučuje se na čuvanje krvi iz pupkovine svog djeteta. Više od 140.000 preparata krvi iz pupkovine iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Španjolske, Italije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske i Rumunjske koji su pohranjeni u Vita 34 dokazuju veliko povjerenje roditelja u iskustvo i kompetenciju prve banke krvi iz pupkovine Vita 34.

Začetnici u Europi

Vita 34 je 1997. godine osnovao dr. sci. med. Eberhard Lampeter zajedno s nekoliko svojih kolega. Bila je to prva kompanija u Europi koja je roditeljima omogućila privatno čuvanje krvi iz pupkovine. Našim iskustvom i inovacijama postavili smo standard - i to ne samo u Njemačkoj.

Prikupljanje krvi iz pupkovine obavlja se odmah nakon presijecanja pupčane vrpce od strane stručnog osoblja u klinici.

Vi ćete imati koristi od našeg iskustva u području primjene

Do sada smo omogućili liječenje matičnim stanicama iz krvi iz pupkovine za toliko djece, koliko sve druge privatne banke matičnih stanica u Europi zajedno. To je važna potvrda za naš rad.

Regenerativne terapije su najčešće

Kada smo 1997. godine započeli raditi, za nas je bila najvjerojatnija upotreba matičnih stanica kod raka. No, u međuvremenu se pokazalo da se matične stanice iz krvi iz pupkovine ne upotrebljavaju samo kod bolesti krvnih žila i raka. Većina djece je primila vlastitu krv iz pupkovine u okviru eksperimentalne terapije kod dječjih moždanih oštećenja. Osim toga, mnoga djeca su sudjelovala u našoj studiji u suradnji s Tehničkim sveučilištem u Münchenu za liječenje dijabetesa tipa 1.

Čak i braća i sestre mogu imati koristi

Postoje bolesti poput leukemije, kod kojih matične stanice iz vlastite krvi iz pupkovine nisu prvi izbor. U tom slučaju je bolje upotrijebiti matične stanice zdravog brata ili sestre. Tako se dogodilo već nekoliko puta da je krv iz pupkovine novorođenčeta, koja je preventivno sačuvana kod nas, omogućila starijem bratu ili sestri hitnu transplantaciju matičnih stanica.

Uzorci su prihvaćeni u svim klinikama u svijetu

Vita 34 surađuje sa Sjeverno-njemačkim registrom koštane srži i Registrom matičnih stanica (NKR) u Hanoveru. Registar matičnih stanica (NKR) uzorke koji su darovani pohranjuje i priprema u Vita 34.

“Iskustvo u pohranjivanju krvi iz pupkovine, visoki standardi kvalitete i velika mreža klinika i partnera, pokazali su da je Vita 34 idealan partner za nas.”

Dr. Marlena Robin-Winn 
direktor NKR

Ovo je još jedan dokaz kvalitete, s obzirom da je Vita 34 jedina privatna banka u Europi koja pohranjuje uzorke za javni registar. U skladu s ovim, uzorci iz Vita 34 se pohranjuju po svjetski prihvaćenim standardima te su prihvaćeni u svim klinikama u svijetu.

Naša iskustva

  • Najduže medicinsko iskustvo u području matičnih stanica iz krvi iz pupkovine

  • Više od 140.000 pohranjenih preparata krvi iz pupkovine od 1997. godine

  • Najveći broj primjena u Europi uzimajući u obzir sve privatne banke matičnih stanica, čak 30