Sigurnost

“Roditelji nam povjeravaju nešto vrlo dragocjeno. Zbog toga u svemu što radimo sigurnost ima najviši prioritet”

Dr. Dietmar Egger
direktor proizvodnje u Vita 34

U našim istraživanjima stalno unapređujemo upotrebu i kvalitetu matičnih stanica iz krvi iz pupkovine. Na osnovi našeg dugogodišnjeg iskustva postali smo priznati autoritet u svim područjima matičnih stanica iz krvi iz pupkovine i znamo što je važno budućim roditeljima i njihovim liječnicima. Zbog toga je krv iz pupkovine Vašeg djeteta u najboljim rukama.

Mi radimo u vlastitom posebnom visokotehnološkom laboratoriju pod nadzorom nadležnih organa

Sve važne korake - obradu i dugoročnu pohranu - obavljamo sami. Ovi zadaci se nalaze u rukama suradnika našeg visokotehnološkog laboratorija u Leipzigu. Ovdje radimo s odobrenjem i pod nadzorom njemačkih nadležnih organa na osnovi najvišeg medicinskog standarda u svijetu (GMP). Samo na ovaj način možemo provesti vlastite visoke zahtjeve u pogledu kvalitetu, koji u mnogo čemu nadilaze ovaj standard.

Prva GMP ovlaštena obiteljska banka matičnih stanica

Vita 34 je prva privatna banka matičnih stanica koja je za obradu i pohranu dobila potvrdu rada na osnovi strogog GMP standarda, koji je dokaz da se provodi najstroža kontrola kvalitete procesa obrade, krioprezervacije, kao i pripreme matičnih stanica za eventualnu upotrebu, i to po standardima EU direktive.

Uz ostale certifikate, Vita 34 ima odobrenje od Instituta Paul Ehrlich, koji je službena Njemačka zdravstvena institucija. Ova institucija izvještava Ministarstvo zdravlja Njemačke, a nadležnost ove institucije je kao i FDA u SAD-u.

GMP certifikat po standardima EU direktive

GMP certifikat je najviši medicinski standard u svijetu te osigurava da se svaki uzorak krvi iz pupkovine obrađuje pod istim zahtjevima kvalitete. Obrada krvi se obavlja u posebno zaštićenim sterilnim prostorijama koje se neprekidno nadziru, a pristup prostorijama je strogo ograničen. Svi laboratorijski materijali se, također, provjeravaju prije korištenja, kako bi se izbjegli negativni utjecaji na krv iz pupkovine. Vita 34 posluje pod strogim nadzorom njemačkih vlasti - najstroži zakoni u EU.

Vita 34 je jedina privatna banka matičnih stanica koja je dobila odobrenje od Instituta Paul Ehrlich za pipremu alogenih transplantacija.

U odnosu na ostale, Vita 34 ima širok spektar potencijalnih primjena krvi iz pupkovine Ovo znači proizvodnu dozvolu za pripremu krvi za autologne i alogene transplantacije, dozvolu od Instituta Paul Ehrlich za upotrebu u tretiranju krvnih oboljenja, kao i dozvolu za upotrebu krvi u sklopu prve Europske studije za dijabetes tipa 1.

Vita 34 je jedina privatna banka matičnih stanica koja posluje u Njemačkoj, a koja je dobila odobrenje od Instituta Paul Ehrlich  za pripremu alogenih transplantacija. Vita 34, dakle, omogućava upotrebu krvi iz pupkovine za tretmane sestre ili brata još od 2002. godine.

Jamčimo, mi smo tu za Vas u slučaju da Vam je potrebna krv iz pupkovine

Danas još uvijek ne znamo hoće li ili u koju svrhu će jednog dana biti upotrijebljen preparat krvi iz pupkovine. Zbog toga smo podnijeli zahtjev za odobrenja za sve moguće slučajeve. Je li to klasična terapija matičnim stanicama kod raka ili bolesti krvnih žila ili nova regenerativna terapija kao kod kardiovaskularnih oboljenja, je li primjena potrebna kod samog donora ili kod njegovog brata ili sestre. U svakom slučaju mi vodimo računa o tome da krv iz pupkovine bude upotrijebljena tamo gdje je potrebna.

Podrška roditeljima sve do primjene

U slučaju potrebe za upotrebom matičnih stanica iz krvi iz pupkovine Vašeg djeteta, dobit ćete praktičnu pomoć i podršku od našeg stručnog savjetovališta. U okvirima naših mogućnosti rado ćemo Vam pomoći da uspostavite kontakt sa specijalistima odgovarajućih stručnih područja. Odluku o tome treba li zaista upotrijebiti krv iz pupkovine donosi isključivo Vaš nadležni liječnik.

Jedan od savjetnika našeg stručnog savjetovališta je u tijeku daljnjeg procesa tu za Vas, pomaže Vam oko neophodnih formalnosti i na osnovi svog iskustva Vam pruža osobnu podršku. On je uvijek, u tijeku i nakon transplantacije, u stalnom kontaktu s nadležnim liječnikom.

U slučaju primjene, Vita 34 transplantacijski tim za matične stanice donosi krv iz pupkovine direktno u bolnicu

Prije upotrebljavanja krvi iz pupkovine, suradnici u našem laboratoriju provode dodatne testove na probnom uzorku smrznute krvi iz pupkovine i prosljeđuju liječniku rezultate ispitivanja. Nakon toga, na osnovi dogovora s liječnikom koji obavlja  transplantaciju, pripremamo transport krvi iz pupkovine do mjesta transplantacije. U te svrhe smo razvili preciznu logistiku i sastavili dva tima za matične stanice. Iskusni suradnici iz laboratorija zajedno s našim kurirom donose u kliniku duboko smrznutu krv iz pupkovine u posebnom spremniku i po želji liječnika tamo je pripremaju za primjenu.

 Sigurnost - transport maticnih celija

Besplatan transport krvi iz pupkovine do klinike: u slučaju da je potrebna krv iz pupkovine Vašeg djeteta za terapijsku primjenu dobit ćete od nas sveobuhvatnu podršku. Mi donosimo krioprezervirane matične stanice u posebnom spremniku u kliniku i pomažemo u pripremi matičnih stanica. Za ove zadatke Vita 34 je oformila poseban tim za prijevoz matičnih stanica.

 

Vaša sigurnost

  • 50 godina garancije za čuvanje, pod osiguranjem za slučaj insolventnosti kod HDI - Gerling - Germany

  • Odobrenje za sve mogućnosti upotrebe

  • Pouzdana podrška našeg stručnog savjetovališta u slučaju primjene

  • Pratnja krvi iz pupkovine od strane našeg tima za matične stanice sve do klinike