Grupa iz Leverkuzena osnovala je zajedno sa investicionom kompanijom Versant Ventures zajedničku firmu. Obe strane žele da zajedno rade na istraživanju i razvoju terapija matičnim ćelijama.

Dizeldorf. Hemijska i farmaceutska grupa Bayer započinje istraživanje i razvoj terapija matičnim ćelijama. Grupacija sa sedištem u Leverkuzenu osnovala je zajedničku firmu BlueRock Therapeutics zajedno sa investicionim društvom specijalizovanim za zdravstveni sektor Versant Ventures.

„Ulazak u oblast terapija koje se zasnivaju na ćelijama deo je inovacijske strategije Bayer-a", u ponedeljak je izjavio član upravnog odbora Kemal Malik.

Početna sredstva za naredne najmanje 4 godine BlueRock Therapeutics će usmeriti na programe za kliničke studije. Fokus će biti prevashodno na srčanim oboljenjima, kao i neurodegenerativnim oboljenjima kao što su Alzahajmerova demencija i Parkinsonova bolest. Jedan od prvih projekata biće usmereni na obnavljanje srčanog mišića kod pacijenata nakon srčanog udara ili kod pacijenata koji pate od hronične srčane insuficijencije – najčešćeg oboljenja i uzročnika smrti u svetu.

Izvor: http://www.handelsblatt.com/