FamiCord Group je postao vlasnik 84 % dionica banke matičnih stanica iz pupkovine kompanije Smart Cells Holdings Limited, London, UK.

FamiCord Group - najveća europska banka matičnih stanica, potpisala je transakcijski ugovor s dioničarima kompanije Smart Cells Holdings Limited, sa sjedištem u Londonu, Velika Britanija.

Prema ugovoru koji je zaključen  4. kolovoza 2021. godine, grupacija FamiCord je stekla većinski udio u banci matičnih stanica koja posluje u Velikoj Britaniji, na Bliskom istoku (Ujedinjeni Arapski Emirati, Libanon, Oman, Bahrein, Kuvajt i drugi) i Hong Kongu.

Famicord je postao vlasnik 84,2 % udjela u kompaniji Smart Cells Holdings Limited.

Jakub Baran, suosnivač, dioničar i predsjednik Upravnog odbora PBKM S.A (vodeće tvrtke za međunarodnu FamiCord grupu), izjavio je:

„Veliko nam je zadovoljstvo što možemo pozdraviti još jednu dobro organiziranu i visokoučinkovitu banku matičnih stanica u Famicord Groupu. Ovo je još jedan korak u našem cilju - učvršćivanju europskog bankarskog tržišta obiteljskih banaka matičnih stanica. Ovim potezom ušli smo i na nova tržišta, značajno ojačavši svoju poziciju u Europi kao i globalno prisutstvo na tržištu na Bliskom Istoku (Ujedinjeni Arapski Emirati, Libanon, Oman, Bahrein, Kuvajt i drugi) i Hong Kongu, gdje posluje Smart Cells.

Usredotočit ćemo se na jačanje tržišta Smart Cells UK i UAE s ciljem dostizanja prvog mjesta u sljedeće dvije godine. Vjerujemo da ćemo s našim raznolikim asortimanom proizvoda, znanstvenom ekspertizom u mnogim zemljama i financijskom snagom biti najjači pružatelj usluga za matične stanice i srodne zdravstvene proizvode. Želio bih dodati da nastavljamo tražiti druge kompanije zainteresirane za spajanje na europskom i drugim tržištima. "

Shamshad Ahmed - osnivač i izvršni direktor kompanije Smart Cells International Ltd kaže:

„Oduševljen sam što je Smart Cells postao dio obitelji tvrtke Famicord. Uvjereni smo da će naše udruživanje postojećim i novim kupcima pružiti ponudu proizvoda bez premca za zaštitu zdravlja njihove obitelji.

Vrlo sam ponosan na sve što je Smart Cells postigao, a sada smo s obujmom i prisutstvom na tržištu još bliže tome da budemo inspiracija mnogim ljudima koji žele preuzeti brigu o zdravlju i blagostanju svoje obitelji. "

Smart Cells Holdings Limited

Smart Cells Holdings Limited osnovan je 2001. godine. To je prva privatna britanska kompanija za pohranu matičnih stanica koja je izdala za upotrebu uskladištene jedinice matičnih stanica za liječenje djece sa životno ugrožavajućim ili iscrpljujućim bolestima. Od svog osnivanja, Smart Cells je pustio najveći broj uzoraka za upotrebu u transplantaciji iz privatne britanske banke - u Veliku Britaniju i druge zemlje (21 uzorak u 6 zemalja) od svojih 40 000 klijenata.

FamiCord Group

Famicord Group je najveća banka matičnih stanica u Europi i ujedno treća po veličini u svijetu. Nakon transakcije Famicord Group će čuvati 610 000 uzoraka koji pripadaju više od 450 000 obitelji. Osnovna djelatnost FamiCorda je nabavka, obrada i dugoročna pohrana matičnih stanica krvi iz pupkovine i drugih postfetalnih tkiva u ime roditelja (obiteljske banke). Svrha ovih banaka je pružiti sigurnost i podršku obitelji u slučaju ozbiljne bolesti koja zahtjeva transplantaciju matičnih stanica kod darivatelja ili članova njegove uže obitelji.

Bio Save je ekskluzivni predstavnik FamiCorda na području 7 zemalja: Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije,  Crne Gore i Albanije.

FamiCord Grupa je sada prisutna u više od 35 europskih zemalja. Direktno nudi usluge klijentima u Njemačkoj, Poljskoj, Turskoj, Španjolskoji, Portugalu, Mađarskoj, Rumunjskoj, Švicarskoj, Italiji, Luksemburgu, Latviji, Litvi i Estoniji, a odnedavno i u Češkoj, Slovačkoj, Velikoj Britaniji, na Bliskom istoku (Dubai , Abu Dhabi, Libanon) i Hong Kongu. Jedna je od vodećih kompanija u gotovo svim ovim zemljama. Osim toga, pruža usluge partnerima u Švedskoj, Danskoj, Srbiji i zemljama Balkana, Italiji i Ukrajini. Usluge grupacije pružaju se kroz mrežu vlastitih banaka i preko banaka s kojima grupacija surađuje u Švicarskoj, Švedskoj, Ukrajini, SAD-u i drugim zemljama.

FamiCord Group ulaže u razvoj usluga proizvodnje lijekova za humanu upotrebu koji se zasnivaju na genima, tkivima ili stanicama odnosno medicinskih proizvoda napredne terapije (ATMP), koji se smatraju jednim od najvažnijih grana u razvoju medicine. Grupa PBKM je također uključena u 10 kliničkih ispitivanja, u kojima su lijekovi s frakcijama matičnih stanica već davani pacijentima više od 700 puta.

Ovo je područje u kojem je najvažnije povjerenje i zato obratite pozornost kada birate banku kojoj ćete povjeriti pohranu matičnih stanica Vašeg djeteta, jer je to mogućnost za liječenje svih članova obitelji od mnogih bolesti.