Bio Save Fondacija, koja pruža pomoć u organiziranju liječenja matičnim stanicama iz pupkovine, poslala je još četvero djece uzrasta od 5 do 8 godina iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore u inozemnu kliniku na liječenje.

6. rujna je četvero djece otišlo na terapiju matičnim stanicama u inozemstvo. I ovog puta je Bio Save Fondacija poduzela sve potrebne korake kako bi osigurala djeci odlazak na terapiju koja im daje nadu za promjenu života nabolje.

Bio Save Fondaciju osnovao je Bio Save d.o.o. iz Beograda u listopadu 2013. godine i članica je Bio Save Groupa iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Albanije, s ciljem pružanja pomoći u liječenju djece matičnim stanicama iz pupkovine, neovisno o tome u kojoj banci su sačuvane njihove matične stanice.

Radi se o obiteljima koje su sačuvale matične stanice iz pupkovine u FamiCordu AG, koje će sada biti iskorištene za liječenje.  

„Terapija matičnim stanicama iz pupkovine je nova nada za liječenje autizma i neuroloških oboljenja kod djece, i mi u Bio Save Fondaciji smo potpuno posvećeni tom izazovu“ – objasnio nam je dr. Aleksandar Antović, direktor Bio Save Fondacije, koji je s ovom djecom i njihovim roditeljima otišao u inozemstvo.

Matične stanice iz pupkovine upotrebljavaju se za liječenje više od 80 oboljenja. Svakodnevno se broj mogućih terapija povećava, a liječenje matičnim stanicama postaje posebna grana medicine. Najveće blago koje roditelji mogu pokloniti svom djetetu je zdravlje i zato ne treba propustiti priliku koja se pruža samo jednom u životu - sačuvati matične stanice iz pupkovine prilikom njegovog rođenja.

Šest mjeseci nakon provedene terapije matičnim stanicama iz pupkovine, ponovit će se svi testovi i analize rađene prije odlaska ove djece na terapiju, kako bi se procijenio napredak.

Puno sreće i sretan put im želimo!