Meni su matične stanice pomogle

Meni su matične stanice pomogle

Priče iz cijeloga svijeta

Priče iz cijelog svijeta o iskustvima ljudi kojima su matične stanice pomogle u borbi sa različitim bolestima:

AUTIZAM

Gracy Gregory - Koristila svoje matične stnice pohranjene u privatnoj banci

Roditelji male Gracy odlučili su nakon poroda sačuvati matične stanice svoje bebe u privatnoj banci. Nisu ni slutili da će im ikada zatrebati. Nažalost, dok je bila beba primjetili su čudne simptome, nakon čega joj je poslije drugog rođendana dijagnosticiran autizam. Ipak, uslijedio je poziv njihove banke matičnih stanica sa ponudom da Gracy sudjeluje u programu čuvenog Duke sveučilišta koji koristi matične stanice za liječenje autizma.

Saznajte kako je transplatacija matičnih stanica utjecala na Gracy ovdje.

CEREBRALNA PARALIZA

Luke Fryer - Koristio svoje matične stanice pohranjene u privatnoj banci

Luke-u je u ranoj dobi dijagnosticirana cerebralna paraliza. Zahvaljujući privatnoj banci matičnih stanica u kojoj su njegovi roditelji pri porodu pohranili matične stanice, Luke je uključen u kliničko ispitivanje koje je imalo cilj ispitati utjecaj matičnih stanica na oboljele od cerebralne paralize. Luke je napredovao postepeno, ali konstantno. Danas, Luke hoda, trči i živi poput svojih vršnjaka.

Pročitajte više o Luke-u i iskustvima njegove obitelji ovdje.

HODGKINOV LIMFOM

Diane Paradise - Koristila matične stanice iz javne banke matičnih stanica

Diane je s 24 godine dijagnosticirana Hodgkinova bolest (NLPHD). Počela je sa izraslinom ispod pazuha. Nakon 5 meseci pojavila se i druga izraslina. Doktori su odmah poduzeli sve mjere za liječenje karcinoma, ali se on vraćao. Nakon 5. puta, Diane je odlučila da probati nešto drugo. Prijavila se za kliničko ispitivanje liječenja matičnim stanicama. 

Pročitajte više o borbi Diane  ovdje.

HURLEROV SINDROM (MPS TYPE 1)

Lyla Edgington - Koristila matične stanice iz javne banke matičnih stanica

Sa samo 7 mjeseci, Lyli je dijagnosticirana teška genetska bolest poznata kao Hurlerov sindrom. Kao Lyilinu najbolju šansu za oporavak doktori su preporučili primjenu matičnih stanica. Nekoliko mjeseci kasnije, Lyli je obavljena transplantacija matičnih stanica. Danas njeni roditelji mogu sa ponosom reći da se Lyla dobro razvija. 

Saznajte više o Lyli ovdje.

HIDROCEFALUS

Grace Mathews - Koristila svoje matične stanice pohranjene u privatnoj banci

Grace je imala sreće. Roditelji su joj pohranili matične stanice na porodu. Dijagnosticiran  joj je hidrocefalus, teška bolest koja je opasna po život, koja se manifestira nakupljanjem tekućine u mozgu i njegovim oticanjem. Inovativni tim doktora sa Duke sveučilišta predvođen Jonahom Kurtzbergom izveo je proceduru liječenja sa matičnim stanicama.

Upoznajte Grace i pogledajte kako je prošao proces liječenja ovdje.

LEUKEMIJA

Deb Martell - Koristila matične stanice iz javne banke matičnih stanica

Karcinom ne čini razliku. Može se pojaviti kod bilo koga, bilo kada. Tako je Deb, majka četvero male djece sa 36 godina saznala da ima rak dojke. Njena borba trajala je dugo, ali je pobjedila. Ipak, 9 godina kasnije dijagnosticirana joj je leukemija. Matične stanice su joj spasile život.

Saznajte više o Deb ovdje.

Sign In