Matične stanice Vašeg djeteta su kod nas u najboljim rukama

U svojim istraživanjima stalno unaprijeđujemo upotrebu i kvalitetu matičnih stanica iz krvi iz pupkovine. Na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva postali smo priznati autoritet u svim područjima matičnih stanica iz krvi iz pupkovine i znamo što je važno budućim roditeljima i njihovim liječnicima. Zbog toga su matične stanice Vašeg djeteta u najboljim rukama.

FamiCord radi u vlastitom posebno opremljenom visokotehnološkom laboratoriju.

Sve važne korake - obradu i dugoročno skladištenje - FamiCord Group obavlja sam. Ove zadatke obavljaju suradnici naših visokotehnoloških laboratorija u više zemalja u Europi, gdje se radi u skladu sa standardom GMP . Samo na ovaj način možemo provesti vlastite visoke zahtjeve u pogledu kvalitete, koji u mnogo čemu nadilaze najviše medicinske standarde.

FamiCord Group posjeduje vrhunski standard AABB - Američkog udruženja banaka za matične stanice - koji jamči da će Vaš uzorak biti prihvaćen za liječenje u svim bolnicama u svijetu.

AABB (American Association of Blood Banks) je standard priznat širom svijeta u bolnicama koje se bave transplantacijama matičnih stanica. 

AABB je ustanova koja izdaje certifikate od 1947. godine, posljednjih 60 godina je predvodnik u području banaka krvi i prikupljanju, obradi i izdavanju uzoraka, a kao takva ima najviše iskustva u transfuziologiji i terapiji matičnim stanicama. Gotovo sve američke banke matičnih stanica imaju ovaj standard i 80 % bolnica u Americi koje provode transplantacije matičnih stanica poseduje ovaj standard koji je odobrila američka Agencija za hranu i lijekove (FDA).

Certifikat AABB je certifikat koji objedinjuje banke matičnih stanica, bolnice i medicinske radnike u jedinstvenom programu obuke za najvišu kvalitetu transplantacije u svijetu. Standard obuhvaća sve korake u postupanju s matičnim stanicama – od prikupljanja, preko transporta, obrade i testiranja matičnih stanica, do čuvanja, a zatim i dostave u bolnicu i primjene matičnih stanica. Posjedovanje ovog standrada jamči da će Vaš uzorak biti prihvaćen za liječenje u svim bolnicama u svijetu.

Certifikat AABB posjeduje 1 700 bolnica u više od 80 zemalja u svijetu. AABB jedan je od samo tri certifikata koji je akreditiralo Međunarodno Udruženje za Kvalitetu Zdravstvene Zaštite. Certifikat AABB je usklađen a međunarodnim standardom ISO 9000, tj. najvišom međunarodnom razinom standardizacije u industriji i uslugama.

Certifikat se obnavlja svake 2 godine samo nakon višednevnih treninga za svaku certificiranu ustanovu ili pojedinca.