Kao jednu od usluga, Bio Save je osmislio program besplatnog čuvanja matičnih stanica “Moje je tvoje”.

Svako dijete koje je bolesno dobit će priliku da već na porođaju brata ili sestre dobije jedan vrijedan poklon koji mu može spasiti život.

"Moje je tvoje” program je boiteljske pohrane matičnih stanica koji je oslobođen plaćanja bilo kakvih troškova. Potpuno besplatno omogućavamo obiteljima koje žele pohraniti matične stanice iz krvi iz pupkovine svog novorođenčeta za nekog člana obitelji (brata ili sestru) kojem je postavljena dijagnoza koja je takva da ukazuje na postojanje hematološkog oboljenja koje toj osobi može ugroziti život, a koje se može liječiti matičnim stanicama.


Da bi se obitelji kvalificirale za program “Moje je tvoje”, dijete mora imati dijagnozu bolesti koja trenutno spada u red hematoloških oboljenja koja se mogu liječiti matičnim stanicama iz krvi iz pupkovine, treba bi postojati dokaz o prvostupanjskom krvnom srodstvu te bi trebao postojati onkolog/hematolog koji se slaže s tim da se navedeno oboljenje može liječiti uz upotrebu matičnih stanica. Bio Save će osigurati set za sakupljanje krvi, obradit će i sačuvati uzorak krvi iz pupkovine novorođenčeta, do trenutka kada se ukaže potreba da se isti iskoristi, bez zaračunavanja ikakvih troškova toj obitelji.

Bio Save snosi sve troškove naknade za transport uzorka do našeg laboratorij, kao i sve troškove transporta uzorka matičnih stanica od banke matičnih stanica do bolnice u kojoj će se obaviti transplantacija.