Zašto odabrati Bio Save?

Zašto odabrati Bio Save?

Čuvati matične stanice je važno, ali nije samo po sebi dovoljno. Ključno je da ih, ako Vam ikada zatrebaju, možete i upotrijebiti.

Danas roditelji koji žele pohraniti matične stanice trebaju donijeti odluku između različitih banaka za matične stanice. Vi zasigurno ne želite da se krv Vašeg djeteta samo zamrzne, već želite biti sigurni da matične stanice u slučaju potrebe smiju biti upotrijebljene za transplantaciju.

U tom slučaju je i danas najbolji izbor: Bio Save

Zašto?

Odluku o tome hoće li se upotrijebiti mlade pluripotentne matične stanice da bi se spasio život donosi liječnik. On liječi i snosi odgovornost. Njemu je važna visoka kvaliteta obrade matičnih stanica, detaljni anamnestički podaci i odobrenja koja izdaju regulatorni organi u skladu sa zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima.

Dozvolu za pohranu matičnih stanica posjeduju sve banke krvi iz pupkovine. Neophodno je znati da odobrenje za upotrebu matičnih stanica za liječenje Vašeg djeteta, njegovog brata ili sestre ili dozvolu za upotrebu u slučaju donacije ne posjeduju sve banke.

Zašto odabrati BIO SAVE?

11 pitanja i odgovora

1.   ZASTUPAMO BROJ 1. EuROPSKU BANKU ZA MATIČNE stanice– grupaciju FAMICORD

U svojim istraživanjima stalno unaprjeđujemo upotrebu i kvalitetu matičnih stanica iz krvi iz pupkovine. Na osnovi svoga dugogodišnjeg iskustva postali smo priznati autoritet u svim područjima matičnih stanica iz krvi iz pupkovine i znamo što je važno budućim roditeljima i njihovim liječnicima. Zbog toga su matične stanice Vašeg djeteta u najboljim rukama.

FamiCord radi u vlastitom visokotehnološkom laboratoriju.

Sve važne korake - obradu i dugoročno skladištenje - FamiCord Group obavlja sama. Ove zadatke obavljaju suradnici naših visokotehnoloških laboratorija u više zemalja u Europi, gdje se radi u skladu sa standardom GMP. Samo na ovaj način možemo provesti vlastite visoke zahtjeve u pogledu kvalitete, koja u mnogočemu nadilazi najviše medicinske standarde.

2.   POVjERENJE NAM JE POKLONILO 10 000 obitelji U REGIji

Postanite i Vi dio naše Bio Save obitelji.

3.   MATIČNE stanice SE pohranjuju PO NAJVIŠEM SVjETSKOM STANDARDU AABB

AABB (American Association of Blood Banks) je standard priznat širom svijeta u bolnicama koje se bave transplantacijama matičnih stanica.

AABB je ustanova koja izdaje certifikate od 1947. godine, posljednjih 60 godina je predvodnik u području banaka krvi i prikupljanju, obradi i izdavanju uzoraka, a kao takva ima najviše iskustva u transfuziologiji i terapiji matičnim stanicama. Gotovo sve američke banke matičnih stanica imaju ovaj standard i 80 % bolnica u Americi koje provode transplantacije matičnih stanica posjeduje ovaj standard koji je odobrila Agencija za hranu i lijekove SAD-a (FDA).

Certifikat AABB je certifikat koji objedinjuje banke matičnih stanica, bolnice i medicinske radnike u jedinstvenom programu obuke za najvišu kvalitetu transplantacije u svijetu. Standard obuhvaća sve korake u postupanju s matičnim stanicama – od prikupljanja, preko transporta, obrade i testiranja matičnih stanica, do čuvanja, a zatim i dostave u bolnicu i primjene matičnih stanica. Posjedovanje ovog standrada jamči da će Vaš uzorak biti prihvaćen za liječenje u svim bolnicama u svijetu.

Certifikat AABB posjeduje 1 700 bolnica u više od 80 zemalja u svijetu. AABB jedan je od samo tri certifikata koje je akreditiralo Internacionalno Udruženje za Kvalitetu Zdravstvene Zaštite. Certifikat AABB je usklađen s međunarodnim standardom ISO 9000, koji predstavlja najvišu međunarodnu razinu standardizacije u industriji i uslugama.

Certifikat se obnavlja svake 2 godine samo nakon višednevnih treninga za svaku certificiranu ustanovu ili pojedinca.

Više o standardu AABB možete pročitati ovdje.

4.   U SuRADNJI S BIOSAVE FONDACIJOM POMAŽEMO VAM DA SE DijETE LijEČI MATIČNIM stanicama U više od 1 300 BOLNICA U SVijETU

Kako da obitelji iz Hrvatske započnu ovaj proces, kako doći do relevantnih ustanova i najboljih stručnjaka u inozemstvu, kako stupiti u kontakt s njima i organizirati liječenje - briga su i glavni cilj naše Fondacije.

5.   TRANSPORT MATIČNIH stanica ISKLJUČIVO AVIONOM U NAJBRŽEM MOGUĆEM ROKU, 365 DANA GODIŠNJE

365 dana godišnje, bez obzira na vremenske uvjete.

6.   više od 60 ZAPOSLENIH S 40 liječnika, BIOlEMIČARA, GENETIČARA I MEDicinskih SESTARA

Naš tim je visokokvalificiran i neprekidno raste.

7.    BESPLATAN TRANSPORT UZORKA ZA LijEČENJE DO BILO KOJE BOLNICE U SVijETU

Prema broju upotrijebljenih uzoraka za liječenje matičnim stanicama, FamiCord Group, u čijem sastavu posluje i Bio Save, predstavlja predvodnika u Europi. Zaključno s travnjem 2020., naši uzorci su uspješno primijenjeni u više od 2 500 slučajeva, što predstavlja iznimno veliki broj u ovom području medicine.

Naša posvećenost kvaliteti i najbolja metoda pohranjivanja uzoraka omogućili su nam liječenje većeg broja djece od svih privatnih banaka matičnih stanica u Europi zajedno.

FamiCord Group ima odobrenje za pohranu uzoraka krvi iz pupkovine i za javni registar, što znači da su uzorci FamiCord Groupa prihvaćeni u svim klinikama u svijetu. FamiCord Group je jedina banka matičnih stanica iz pupkovine u Europi koja je član europskog udruženja za transplantaciju matičnih stanica.

Više od 100 bolnica u cijelom svijetu surađuje s grupacijom FamiCord. Upravo je ovo razlog najboljih rezultata kad su u pitanju liječenja matičnim stanicama

8.   Društveno ODGOVORNA KOMPANIJA S PROGRAMOM „MOJE JE TVOJE“

"Moje je tvoje” je program obiteljske pohrane matičnih stanica koji je oslobođen plaćanja bilo kakvih troškova. Potpuno besplatno omogućavamo obiteljima koje žele pohraniti matične stanice iz krvi iz pupkovine svog novorođenčeta za nekog člana obitelji (brata ili sestru) kojem je postavljena dijagnoza koja je takva da ukazuje na postojanje hematološkog oboljenja koje toj osobi može ugroziti život, a koje se može liječiti matičnim stanicama. Više o programu možete pročitati ovdje.

9.  SEPARACIJA UZORKA GRAVITACIJSKOM METODOM S MINIMALNIM GUBITKOM MATIČNIH STANICA

Zašto sačuvati uzorak s reduciranim obujmom?

Suvremena tehnologija koju koristi Famicord osigurava povećanu kvalitetu separiranog uzorka matičnih ćelstanicaja. Nema potrebe za „pranjem“ uzorka nakon odmrzavanja, što smanjuje rizik od gubitka važnih stanica.

Metodom redukcije krvi smanjuje se sadržaj crvenih krvnih zrnaca - time se smanjuje mogućnost oštećenja jetre kod transplantacije uzorka i povećava se sigurnost za Vaše dijete. Ovaj način pohrane smanjuje mogućnost pojave neželjenih efekata kod pacijenta uslijed nekompatibilnosti krvnih grupa ako se uzorak koristi kod brata ili sestre.

Uzorak je podijeljen u dva odjeljka te se tako može iskoristiti za dvije terapije.

Smanjenim uzorkom se smanjuje i korištenje supstance DMSO u procesu zamrzavanja. DMSO se dovodi u vezu sa srčanim problemima, otežanim disanjem i vrlo visokim ili niskim krvnim tlakom. Pohranom manjeg uzorka - koncentriranijeg - proporcionalno se koristi i manja doza DMSO-a. Mjeri se točan broj matičnih stanica CD34+ pa nam je poznata kvaliteta uzorka prije zamrzavanja.

Suvremena metoda separacije zadržava stanice koje se u budućnosti mogu iskoristiti u regenerativnoj medicini kao što su stanice VSEL, MSC i HSC.

10.   REGIONALNI PREDVODNIK S PREDSTAVNIŠTVOM U 7 ZEMALJA – HRVATSKA, SRBIJA, CRNA GORA, BOSNA I HERCEGOVINA, MAKEDONIJA, SLOVENIJA I ALBANIJA

Osluškujući želje i potrebe budućih mama rasli smo i razvijali se iz godine u godinu, pa nakon devet godina rada i posvećenosti, prateći najnovija dostignuća iz područja regenerativne medicine, matičnih stanica, prenatalnog testiranja i genetskih testova, kompanija Bio Save d.o.o. iz Beograda nastavlja širiti svoje poslovanje u zemlje regije.

ZAŠTO SAČUVATI MATIČNE STANICE?

Zašto su one toliko posebne?

ZAŠTO SAČUVATI MATIČNE STANICE?

Sign In