NutriGenom

NutriGenom

Vaša DNK → samo Vaša prehrana

NutriGenom - novi genetički test koji će otkriti tajne Vašeg metabolizma

Zašto ne odgovara svima ista hrana? Zašto nemamo iste rezultate prilikom primjene dijeta? Zašto nekome treba manje vremena kako bi postigao bolje rezultate prilikom vježbanja?

Odgovor je: jedinstvena genetika svakog pojedinca.

Genetičkim analizama saznajemo koje su karakteristike našeg metabolizma.

"Know yourself to improve yourself."

Upoznajte sebe, svoj metabolizam i gene i osigurajte si adekvatan unos hranjivih sastojaka koji čuvaju Vaše zdravlje i u potpunosti zadovoljavaju potrebe cjelokupnog organizma.

Što nudi genetički test NutriGenom?

Kako do rezultata?

BRZO I LAKO SAZNAJTE KAKAV JE VAŠ METABOLIZAM!

NutriGenom se radi samo jednom u životu, a rezultati će Vam omogućiti da svoje životne navike zauvijek potpuno uskladite s potrebama Vašeg organizma.

Ne preporučuje se unos hrane i pića i konzumiranje cigareta 60 minuta prije uzimanja brisa.

Najčešća pitanja

naših klijenata o testu NutriGenom

Šta Vam pruža NutriGenom?

NutriGenom je analiza genetičkih varijacija koje su jedinstvene za svakog od nas. Naš cilj nije opća dijeta koja odgovara samo malom postotku ljudi, već potpuna posvećenost Vama i potrebama Vašeg organizma. Uz personalirani test NutriGenom saznat ćete: koja je adekvatna iskorištenost ugljikohidrata, proteina i masti Vašeg organizma, jeste li skloni jo-jo efektu ili gubljenju mišićne mase prije gubljenja masti prilikom vježbanja, koliko su osjetljivi Vaši centri za glad i sitost te imate li predispoziciju za nakupljanje visceralnog masnog tkiva?

Put prema zdravijem načinu života i željenom fizičkom izgledu ne može se zamisliti bez fizičke aktivnosti. Ako niste sigurni odakle započeti ili što bi trebalo primjenjivati, NutriGenom će Vam u tome pomoći. Saznat ćete koja vrsta fizičke aktivnosti je u skladu s Vašom genetikom i kako najeučinkovitije postići željene rezultate. 

što je specifičnost testa?

Specifičnost testa je u analizi samo onih gena koji su uključeni u sustav za kontrolu tjelesne težine na čiju se efikasnost može utjecati promjenom prehrane ili stila života, a taj se sustav značajno razlikuju kod svakog od nas.   

  • ApoA2 gen - protein čestica HDL 
  • FABP2 gen – protein koji sudjeluje u resorpciji i oksidaciji masti 
  • FTO gen - kontrola unosa energije i osjećaja sitosti, tzv. ,"gladni gen"
  • ADRB2 gen - receptor uključen u pretvaranje molekula masti u energiju
  • ADRB3 gen - regulacija lipolize i termogeneze 
  • PPARG gen - metabolizam masti
  • IL-6 gen - upalni procesi   

Spoj znanosti i modernog života?

Kroz evoluciju čovjeka dostupnost i vrsta hrane su se mijenjali. Tijekom kamenog doba ljudi su živjeli kao nomadi i lovci-sakupljači. Živjeli su u malim grupicama, hodali naokolo u potrazi za hranom i često mijenjali boravište kad hrane nestane. Dostupnost hrane je varirala i bilo je potrebno unijeti hranu koja će omogućiti preživljavanje narednog perioda bez hrane.

U neolitu, najprije na istočnom Mediteranu, čovjek je počeo koristiti žitarice koje su rasle divlje na tim prostorima. Ovladao je tehnikama pravljenja oružja i oruđa i počeo sam uzgajati žitarice. Prvi poljoprivrednici više nisu lutali prostranstvima, hrana je bila dostupnija i odgovarala je uvjetima koji su zahtijevali dugotrajne i isrcpljujuće radove obrađivanja zemlje.

Ove promjene događale su se postepeno i ostavljale trag u našem nasljednom materijalu - DNK. Na genetičkoj razini te promjene ostale su zapisane u pogledu varijanti (polimorfizama) na molekulu DNK.

Što nas čini jedinstvenim?

Sada svatko od nas posjeduje jedinstveni skup polimorfizama koji nas međusobno razlikuju i njihova analiza daje nam odgovore na pitanja koliko efikasno možemo obrađivati makronutrijenate (ugljikohidrate, proteine i masti)  iz hrane koje unosimo i koja fizička aktivnost odgovara našem metabolizmu. 

Danas se o prehrani i zdravom životu razmišlja na razini nutrigenetike

Nutrigenetika je znanost odnosa između gena, prehrane i životnih stilova. Podrazumijeva područje genetike koje opisuje interakciju gena i nutrijenata na molekularnom nivou:

  • Utjecaj nasljednih osobina, efekta genetičkih varijacija, polimorfizama na odgovor organizma na unos nutrijenata
  • Utjecaj komponenata hrane na iskazivanje osobina koje su zapisane u genima.

KAKO DO REZULTATA?

Nazovite nas: 01/644 77 90

KAKO DO REZULTATA?

Sign In